Qui som

La nostra història

Drogueria Farreny des de 1875

Tot i que, oficialment, segons el llibre de matrícula de l’ajuntament conservat a l’Arxiu Comarcal de la Bisbal, la primera data que podem demostrar és l’any 1880, la nostra botiga comença la seva activitat comercial l’any 1875, segons el boca-orella familiar, a la Bisbal d’Empordà, però en un emplaçament diferent a l’actual.
El seu fundador va ser Ramon Farreny Iglesias, d’origen igualadí, que va venir a treballar a la Bisbal, a la fàbrica de litinès Casa Canals, a la plaça Major, molt prop del nostre domicili actual. Ben aviat es va plantar com a botiguer i va fundar “LA FIDELIDAD”, on despatxava queviures, licors, colonials, pintures i sobretot pastisseria elaborada per ell mateix i els seus treballadors, a l’obrador que tenia instal.lat al tercer pis de la casa.
Ramon Farreny Iglesias - Fundador Drogueria Farreny
El seu fill i successor, Enric Farreny Rulduà, va continuar el negoci essent-ne titular la seva mare vídua, i amb la seva majoria d’edat en va ser el responsable fins que va faltar l’any 1986. Això vol dir que els últims anys ja eren les seves filles, Dolors i Montserrat, amb l’ajut del marit de la Dolors –Robert Vilà Martí- que es van posar al davant del negoci fins a pràcticament els últims anys de la seva vida.
Amb la guerra civil, l’any 1939, es va deixar l’obrador de pastisseria i cada vegada més l’orientació i especialització de la botiga va estar i ha estat cap a la drogueria i pintura, procurant servir aquells articles més específics i que poden ser cada vegada més difícils de trobar i que per contrapartida encara són necessaris.
L’estructura de la botiga d’estil modernista es va renovar l’any 1906 i es manté actualment intacta i funcional fins a data d’avui. La quarta i cinquena generació, amb col.laboracions de la sisena, són les que permeten obrir la botiga encara cada dia en plena salut i activitat, amb el nom comercial de DROGUERIA FARRENY. Així que, en Marc Vilà Salvà, com a actual titular del negoci, amb l’ajuda del seu fill Marc Vilà Agustí, i amb l’ajuda dels seus pares Robert Vilà Farreny i de la seva muller Josepa Maria Salvà Muñoz són els actuals servidors de la drogueria.
L’especialització i l’atenció al client han estat i seran sempre l’eix vertebrador d’aquest comerç centenari que ha sabut entendre i vèncer les adversitats intrínseques al pas dels anys de tipus social i econòmic i que tot i tenir l’embolcall centenari té l’esperit obert a la modernitat.